Hvorfor kjøpe kufanger?

opprettet den

 

 

 

Det er mange som tenker at en frontbeskytter bare er dyr pynt, og joda lastebilen blir tøffere med en kufanger, men at den «koster mer enn den smaker». Det er klart at en frontbeskytter, eller kufanger om du vil, har et estetisk element, men den er så langt ifra «dyr pynt» som man kan komme.

Selvsagt, hvis man aldri opplever at uhellet er ute og man kjører på noe, ja da henger den bare der til pynt, men ville du på samme måte droppe forsikringen på kjøretøyet fordi du aldri har hatt et uhell? En forsikring er jo egentlig bare penger ut av vinduet så lenge alt går bra…..

En frontbeskytter er rett og slett en investering i din og andres sikkerhet. Våre kufangere er designet med beskyttelse av deg og kjøretøyet i tankene. De lages på en måte som skal minimere antall sveiser og «svake» punkter, for at den skal tåle mest mulig når uhellet er ute.

Et sammenstøt med f. eks. et røslig eksemplar av «skogen konge» kan bli en meget farlig, dyr og slitsom affære når man kjører en ubeskyttet lastebil. Det aller verste utfallet er at man mister bremser eller trykk når dyret har gått igjennom luka og knust alt i sin ferd, da kan man fort være fører på et ukontrollerbart kjøretøy. Et slikt scenarium kan fort få et tragisk utfall både for sjåfør og møtende trafikanter. «Heldigvis» så er det vanligste problemet at dyret knuser alt i front, og du står igjen langs landeveien med 500 kg elgkjøtt og et vrak av en lastebil. Da blir det omlasting (og det kan jo være riktig så artig midtvinters), tauing, erstatningsbil, og sannsynligvis et langt opphold på verksted i påvente av deler.


Sikrer du derimot bilen med en frontbeskytter så er det ikke usannsynlig at det samme møtet med skogens konge resulterer i at du kanskje må ta av frontbeskytteren, kaste den bakpå, og kjøre videre etter at du har ringt viltnemda. Selvsagt så kan du ha fått noen kosmetiske skader på bilen, som en sprekk i plastikken eller knuste lykteglass, men dette er ting som kan ordnes når det passer deg og kjøringen din. Å bytte ut dette og eventuelt reparere eller bytte frontbeskytteren blir en langt billigere affære enn å skulle reparere en bil som er totalt knust i fronten….

Dyr pynt? Absolutt ikke!

 

Det er ikke et trivelig syn, men alternativet kan være mye verre....

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din